Back to All Events

✰ young yoga ✰ zomerlessen ✰ amsterdam ✰

  • Full Circle Studio Anjeliersstraat 89-hs 1015 NE Amsterdam Netherlands (map)
kinderyoga amsterdam nadine

join the club!

Een mooie kinderyoga les in de heerlijke Full Circle Studio in de Jordaan, waar we gebruik maken van professionele yoga props zoals meditatiekussens en blokken.

De lessen bestaan uit versterkende houdingen (uit yang yoga) en het ontspannen en verlengen van de spieren (uit yin yoga). We sluiten altijd af met een shavasana waarbij ik bijzondere meditatiesprookjes voorlees en de yogi’s help om hun drukke monkey mind te kalmeren. Dit moment gebruik ik ook om mindfulness oefeningen te doen en te praten over dankbaarheid en innerlijke kalmte. Helemaal zen lopen ze de les weer uit.

❛ Kinderyoga gaat over (mentale) kracht, rekken en samenwerken. Het is vooral heel… LEUK! ❜


kindercoach amsterdam

Young Yoga | kids/tieners

Coconut Proefles: €17,95

Coconut Pass x 5 lessen: €84,95

Coconut Pass x 10 lessen: € 165,95

༄Young yoga…

  • vergroot de flexibiliteit

  • versterkt spieren en verbetert de algehele lichaamshouding

  • helpt om beter te slapen

  • helpt om emoties te verwerken

  • verbetert de focus

  • helpt om te ontspannen

  • helpt om beter voor jezelf te leren zorgen

  • maakt energieker

MEER LEZEN?

Bij The Coconut Club in Amsterdam bied ik kinderyoga met invloeden van mindfulness aan om kinderen te leren ontspannen, beter te focussen, en om te gaan met emoties, stress en angsten. De kinderen werken toe naar bewustwording en innerlijke rust.

In de topsport, gezondheidszorg, het zakelijk leven en zelfs in de politiek hebben yoga en mindfulness krachtige voet aan de grond gekregen. ''Maar… wat is mindfulness precies?'' Goede vraag. Met invloeden uit yoga, boeddhisme, moderne wetenschap en psychologie is mindfulness een sterk antwoord op de behoefte aan meer rust en geluk in onze snelle drukke westerse wereld.

Door mindful te zijn trainen we onze geest om de aandacht te richten op wat we waarnemen in het huidige moment, in plaats van het verleden te herkauwen of de toekomst in te beelden.

Dit kan in groepsvorm of individueel. Voor sommigen kids is het fijner om buiten een groep les te krijgen, omdat zij bv. moeite hebben met concentratie, psychosomatische klachten hebben als buik- of hoofdpijn, niet lekker in hun vel zitten of hoogsensitief zijn.

Omdat de hersenen zich op jonge leeftijd zo actief ontwikkelen en op topsnelheid nieuwe connecties creëren in de prefrontale cortex, heeft Mindful Yoga bij kinderen grote positieve impact op vaardigheden als geduld, zelfregulatie, focus, compassie en oordelend vermogen. Laat je verrassen door het gemak waarmee de kinderen de mindfulness technieken leren: ze ontwikkelen een natuurlijke en relaxte manier van interactie met de wereld.

Bekijk ook dit artikel in de New York Times over Mindfulness voor kinderen.


kinderyoga amsterdam
jongeren coach