nadine coco de ruiter

Het is beter om sterke kinderen te bouwen, dan om gebroken volwassenen te repareren.❞

In mijn praktijk werken we aan bewustwording & zelfvertrouwen. Het toepassen van de eigen mogelijkheden om welzijn en productiviteit te verhogen - er hoeft dus geen ‘probleem’ te zijn om veel baat bij coaching te kunnen hebben.

Ik woon samen met mijn vriend Klaas in de Amsterdamse Pijp. Als ik niet aan het werk ben, daag ik mezelf uit met een intensieve training, of vind je me in een yoga studio voor een dagelijkse dosis reflectie en ontspanning. Verder lees ik graag, en kan ik de tijd vergeten als ik op Spotify rondstruin op zoek naar lekkere muziek.

Na een avontuurlijk jaar reizen in 2008 behaalde ik in Amsterdam twee Masters (Psychologie & Marketing) waarna ik drie jaar heb geproefd van de ‘corporate’ wereld bij Microsoft. Ik besefte dat ik - voor zover mogelijk binnen de wereld van IT - bleef terugkeren naar mijn natuur: mensen en psychologie.

Hoewel ik mensen vaak hoor zeggen was ik nog maar kind, is het niet altijd makkelijk en zorgeloos om jong te zijn.

Met een interessante jeugd in het buitenland en twee liefdevolle ouders ben ik een dankbaar mens. Maar terugkijkend op de tijden van emigreren, afscheid nemen, nieuwe scholen, opnieuw vriendjes maken, de scheiding van mijn ouders en daarna mijn vader in een ander continent, had ik af en toe bést wel een kindercoach kunnen gebruiken voor wat extra begeleiding.

Ik heb The Coconut Club opgericht vanuit de sterke overtuiging dat zelfkennis, zelfcompassie en het omarmen van de eigen authenticiteit, de basis vormen voor een toekomst waarin het kind de antwoorden altijd binnen zichzelf zal vinden. Ook zie ik hoe ons lichaam en geest als één geheel opereert, en hoe belangrijk het is om een balans tussen het fysieke, emotionele en mentale te (her)vinden. Dit is waarom ik naast het coachen, óók Young Yoga lessen geef en mindfulness oefeningen doe met de kids.

Als kinderpsycholoog met kids & jongeren werken staat voor mij gelijk aan het navolgen van grote passie. Ik kijk ernaar uit om van jullie te horen!


nadine-de-ruiter