beter slapen sessies ☾ mindfulness

Steeds vaker komen ouders en kinderen naar me toe met vragen over (in)slapen. Veel kinderen en jongeren ervaren een ‘overvol’ of ‘te druk’ hoofd en geven aan het lastig te vinden om de eeuwige stroom van gedachten te vertragen, en lekker in slaap te komen.

Als we te weinig slapen krijgen we overdag last: moeite met concentratie, prikkelbaarheid of ongeduldigheid, een zwakker immuunsysteem of nervositeit/stress. Lichaam en geest hebben genoeg slaap nodig om goed te kunnen functioneren!

Bij The Coconut Club bied ik ‘slaapcoaching’ in Amsterdam aan om kinderen te leren ontspannen, overdag beter te focussen, en om te gaan met emoties, stress en angsten. Door middel van mindfulness & ontspannings-technieken leren we lichaam en geest in een staat van kalmte te brengen.

Ik geef tips en voorzie de coachee ook van een piekerdoosje. Dit is een extern plekje voor alle piekergedachten, to-do’s of reminders. Op die manier creëren we meer ruimte voor rust in het hoofd.

Omdat de hersenen zich op jonge leeftijd zo actief ontwikkelen en op topsnelheid nieuwe connecties creëren in de prefrontale cortex, heeft mindfulness bij kinderen grote positieve impact op vaardigheden als geduld, zelfregulatie, focus, compassie en oordelend vermogen. Laat je verrassen door het gemak waarmee de kinderen de mindfulness technieken leren: ze ontwikkelen een natuurlijke en relaxte manier van interactie met de wereld.

Bekijk ook dit artikel in de New York Times over Mindfulness voor kinderen.

slaap coach mindfulness amsterdam

Weer slapen als een roosje?

☾ Slaapcoach in Amsterdam

* kort introductiegesprek: gratis

* intakegesprek: €49,95

 
  • Duur sessie: 45 min (tijdens de sessie slapen we niet!)

  • We leren ontspannende mindfulness oefeningen 

  • Ik geef ouders tips & tools om het (in)slapen van het kind te bevorderen

  • We maken samen een piekerdoosje voor alle piekergedachten

  • Gemiddeld zijn 1-3 sessies voldoende om beter (in) te slapen