je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen

De explosieve groei van het internet heeft geleid tot een enorme toename in transparantie en beschikbare informatie. Bedrijven zijn sinds 2018 verplicht om open kaart te spelen wat betreft hun impact op het milieu, en als indirect gevolg hiervan worden ook wij ‘geforceerd’ tot meer bewustwording. Afval scheiden, gezonder eten, minder bewerkt voedsel kopen, vaker de fiets pakken of elektrisch autorijden: allemaal voorbeelden van bewustere keuzes die we steeds vaker nemen. Goede ontwikkelingen als je het mij vraagt!

Minder positief ben ik over de enorme hoeveelheid externe prikkels en sociale druk die technologie, het internet en daarmee ook social media, op ons legt.

Er is in toenemende mate behoefte aan tegenhang, rust en innerlijke kalmte.

Mindfulness trainingen op kantoor, yoga lessen om onze lichaam en geest te ontspannen, ‘digital detoxes’ om wat minder vaak met onze mobiele telefoon bezig te zijn: allemaal krachtige manieren om de aandacht terug naar binnen te keren. Laten we samen proberen om proactief (en progressief!) betrokken te zijn bij onze mentale gezondheid.

Kinderen zijn de beste mindfulness leerlingen: ze leren de technieken bijna moeiteloos en ontwikkelen zo een natuurlijke en relaxte manier van interactie met de wereld.

Omdat de hersenen nog zeer actief ontwikkelen en in enorme snelheid nieuwe connecties creëren in de prefrontale cortex, zijn de vaardigheden die we met yoga en mindfulness trainen (zoals focus en controle) van grote positieve impact op andere skills zoals zelfregulatie, oordelend vermogen en geduld.

Door ook de volgende generatie op jonge leeftijd bewust te maken van hun mentale leefwereld geven we hen een prachtig cadeau mee; emotionele intelligentie en weerbaarheid. Bij The Coconut Club organiseren we daarom Mindful Yoga lessen: een speelse combinatie van elementen uit kinderyoga (leuke avonturen met een verhaallijn), en mindfulness oefeningen om te leren ontspannen, speciaal toegespitst op kinderen natuurlijk!

Omdat het leven soms een jungle is.